938 93 06 17
Plataforma Educamos

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Per veure la nostra Política de Cookies feu clic a Més info

Acceptar

Sant Enric i Santa Teresa

santa-teresaEls col·legis teresians deuen el seu sentit a Sant Enric d' Ossó, fundador de la Companyia de Santa Teresa de Jesús. Enric d' Ossó va néixer el 16 d'octubre de 1840 a Vinebre (Tarragona) i va morir a Gilet (València) el 27 de gener de 1896.

Des de molt jove va manifestar la seva vocació de mestre. Va ser ordenat sacerdot a Tortosa. Ja en els primers anys va desenvolupar una intensa activitat apostòlica com a catequista, va promoure les escoles dominicals i va fundar diferents associacions, entre elles l'Associació de Joves Catòliques Filles de Maria Immaculada i Santa Teresa de Jesús, el 1873, i el Rebañito del Nen Jesús, en 1876.

Així va descobrir la importància de l'educació de nens, adolescents, joves i, especialment, de la dona, de la qual va destacar la seva rellevància en la transformació de la societat.

El descobriment personal de la vida i l'obra de Teresa de Jesús, la santa d'Àvila del segle XVI, va consolidar la seva vocació educadora i es va convertir en el segell carismàtic del seu desplegament apostòlic. Totes les seves obres tenen la mateixa finalitat:

Conèixer i estimar Jesús i fer-ho conèixer i estimar a l'estil de Teresa de Jesús.

Per aquest motiu, en tots els centres teresians se celebren especialment les festes de Sant Enric d'Ossó i de Santa Teresa de Jesús.

TOP