Educació infantil
L'escolarització a la nostra escola s'inicia en el segon cicle d'Educació Infantil i comprèn 3 cursos (dels 3 als 6 anys). Amb ràtio de 20 alumnes. Les places estan concertades per la Generalitat de Catalunya.
L'objectiu prioritari en aquesta franja d'edat és el de contribuir al desenvolupament integral dels alumnes tant a nivell personal, com maduratiu, físic, emocional, cognitiu i social.
Partim de la visió d'un infant que aprèn contínuament en constant interrelació amb tot i tots els que l'envolten. Guiem els seus aprenentatges i els posem en contacte amb els coneixements que considerem més importants de cada àrea i més significatius per a ells, tot respectant els diferents ritmes de treball i la diversitat de capacitats.
És per això, que ens servim d'un seguit de metodologies on els alumnes són protagonistes del seu propi aprenentatge.
AIXÍ DONCS:
- Eduquem en VALORS, dedicant el temps necessari a aprendre a SER PERSONES amb uns valors clars d'autonomia, estimació, solidaritat, justícia, pau, respecte envers als altres i envers al món que ens envolta.
- Treballem la interioritat i el coneixement propi mitjançant el projecte "Mirar-te"
- Iniciem el dia amb una estona de silenci, reflexió, fomentant l'agraïment i l'admiració del nostre entorn.
- Fem un treball GLOBALITZAT.
- Durant diferents hores a la setmana mitjançant els ambients d'aprenentatge, aprén de manera conetxtualitzada i en funció dels seus interessos respectant el seu ritme evolutiu.
- Fem TALLERS de RELACIÓ entre I3, I4 i I5, plantejant diferents activitats molt engrescadores per potenciar la relació entre tots.
- Treballem per desenvolupar les intel·ligències múltiples dels nostres alumnes a través de projectes com l'EntusiasMAT a l'àrea de matemàtiques i fomentem la cultura de pensament (rutines, destreses...) en totes les àrees.
- Realitzem PROJECTES, dins de diferents àrees de coneixement, on els alumnes són els principals protagonistes i on van construint els seus aprenentatges amb les seves pròpies aportacions.
- Utilitzem els IPADS per reforçar i adquirir nous aprenentatges. Iniciem la informàtica a partir de I5.
- Fem la robòtica a tota l'etapa.
Els infants troben materials variats i estructurats, que els hi permeten a partir del joc, l'exploració, l'experimentació, la creativitat, el raonament, la interpretació, el treball cooperatiu... ser PROTAGONISTES I CONSTRUCTORS del seus propis aprenentatges.
A l'espai ES RESPECTA la DIVERSITAT de l'alumnat, el RITME d'aprenentatge individual i es potencia al màxim el desenvolupament de l'AUTONOMIA de l'infant.
- Participem, de manera voluntària, en l'activitat de PISCINA (I3, I4 i I5).
- Tenim ESPECIALISTES de psicomotricitat, música i anglès.
- Treballem la PLÀSTICA com una eina molt important d'expressió i manifestació.
- Comencem el procés DE LLEGIR I ESCRIURE DES DE I3 a partir del que és més significatiu per a ells: el seu nom.
- Fem 5 HORES COMPLEMENTÀRIES, on es recolzen diferents aspectes del currículum (taller de contes, de música en anglès, d'expressió corporal, de jocs didàctics i de jocs lingüístics d'anglès).
- ATENEM LA DIVERSITAT dels nostres alumnes amb diferents estratègies metodològiques i amb el suport d'una mestra de reforç.
- Tenim UN PROGRAMA D'ENTRADA A I3 on hi ha un procés d'adaptació progressiu.
- Anem de colònies cada 2 anys.
- Tenim contacte diari amb les FAMÍLIES i els convidem a participar del procés d'aprenentatge dels seus fills, oferint-los l'oportunitat d'entrar directament a l'aula a realitzar diferents activitats (tallers de plàstica, explicació d'oficis i contes, jocs matemàtics, de taula... ) juntament amb els seus fills i amb els mestres.
- CELEBREM les festes tradicionals i religioses del nostre país fent partíceps a les famílies.
- AVALUEM als nostres alumnes entenent l'avaluació com un procés educatiu obert, basat en l'observació, descripció i interpretació del que passa a l'aula, orientant al màxim el procés educatiu de cadascun dels alumnes a partir de les seves capacitats. Lliurem 2 informes al llarg del curs (1a avaluació mitjans de gener, 2a avaluació finals de juny) i tenim, com a mínim una entrevista personal amb cada família al llarg del curs i una col·lectiva.